Programvare­utvikling

Programvareutvikling er en reise gjennom et mangfold av teknologier. Det eksisterer utallige programmeringsspråk og et hav av rammeverk. Fra vekkerklokka som vekker deg, til bilen du kjører, musikkappene du streamer favorittlåtene dine på, til varmepumpa du har hjemme i stua og mikrobølgeovnen på kjøkkenet. Alt dette er animert av programvare. Programvare blir født ut fra et behov, eller en utfordring som søker en løsning, og denne løsningen blir til gjennom kreativ bruk av programmeringsspråk, eller kodespråk om du vil.


Et enkelt eksempel er vekkerklokken din. Vekkerklokken din kjører på en form av programvare, som helt enkelt gjør at du kan sette en alarm som vekker deg om morgenen. Oversatt til norsk vil koden som starter alarmen hver morgen se omtrent slik ut: ‘Dersom klokken er 06:30, start alarm.’ Koden består av et enkelt logisk uttrykk som er beskrivende for programvareutvikling i sin enkleste form. Dersom et visst kriterium er oppfylt: Gjør noe.

I Kureo skriver vi kode til alle prosjekter. Både i rene software-prosjekt og i tverrfaglige prosjekt, hvor vi gjerne utvikler elektroniske komponenter, bygger prototyper og syr dette sammen med kode.

Teknologi

I vår verktøykasse finner du skatter som Microsoft’s .NET-plattform, C, C++, JavaScript, Python, og en rekke andre språk som vi tilpasser etter prosjektets unike behov. Valget av teknologi er avgjørende, og vår erfaring sørger for at vi tar kloke valg som bygger en robust kodebase som skal kunne driftes og videreutvikles i lang tid fremover.

Livssyklus

Livssyklusen i et prosjekt hos oss dekker hele spekteret, fra den første gnisten av en idé til et fullverdig produkt klar for markedet. Og når produktet er lansert, er det langt fra «game over.» Vi fortsetter reisen gjennom oppdateringer og vedlikehold for å holde teknologisk gjeld i sjakk og sikre at våre løsninger forblir sikre mot uvedkommende som virus eller hackere o.l. En utdatert IoT-dings er ikke bare et sikkerhetshull, men et potensielt inngangspunkt for hackere. De smarte tingene virker plutselig ikke så smarte lenger om de lar døren stå på gløtt i et ellers lukket nettverk.

Når det gjelder skyen, har vi en solid samarbeidspartner i Redpill Linpro for å sikre at kundenes programvare kjører sikkert i docker-kontainere på servere her i Norge. Denne løsningen sikrer en smidig overgang mellom utvikling og produksjon, og gir våre utviklere muligheten til å jobbe raskt og effektivt.

Slik er Kureos tilnærming til programvareutvikling – drevet av nysgjerrighet, forankret i solid kompetanse, og alltid med en direkte og ærlig kommunikasjon. La oss bringe din visjon til virkelighet sammen, en kodelinje av gangen.